1. Menselijke invloed hindert groei van koraalriffen rond Bonaire

  Koraalriffen in de Caraïben zijn sterk bedreigd. Gedetailleerde groeimetingen van het koraal rondom Bonaire door Wageningen Marine Research tonen voor het eerst duidelijk aan dat menselijke activiteiten op het land, zoals olieopslag en zoutwinning, zorgen voor achteruitgang van het rif. Tegelijkertijd blijkt binnen hetzelfde rifsysteem het koraal in de mariene reservaten juist relatief gezond.
 2. Sierlijk duikende rotspelikanen

  Tuinvogels bekijkt u vanuit de luie stoel en bos- en weidevogels tijdens een zondagmiddagwandeling, maar voor sommige vogels moet u een - leuk - stapje extra doen. Zo ziet u jan-van-genten pas als u de golven van de Noordzee trotseert, want zij brengen hun hele leven op zee door.
 3. Help op 2 november mee met wilgen knotten

  Aan de vooravond van het knotseizoen voor wilgen maakt Jan Kempers uit Nuenen tevreden de balans op. Er zijn in de directe omgeving meer knotwilgen bij gekomen, niet in het minst door de inzet van de Knotploeg IVN Nuenen. Jaarlijks ontdoet zijn team tussen de driehonderd en vijfhonderd bomen van hun kroon. Tegelijk constateert Jan dat de grens in zicht is. “We gaan aan ons eigen succes ten onder".
 4. Herstel leefgebied grote vuurvlinder in De Wieden gestart

  Een flinke schep veengrond wordt verwijderd uit de oever van een sloot in De Wieden. Zo is vrijdag 11 oktober de officiële start gemaakt met een nieuw traject waarbij onder regie van de provincie Overijssel slootoevers van zowel particulieren als Vereniging Natuurmonumenten worden verbeterd voor allerlei bijzondere veensoorten, waaronder de grote vuurvlinder.
 5. Wetenschappers en beleidsmakers komen samen om biodiversiteitsdata te bespreken

  In Leiden komen deze week meer dan 700 wetenschappers en beleidsmakers samen op de Biodiversity_Next conferentie. Zij willen op deze bijeenkomst eerste stappen zetten om een wereldwijde infrastructuur op te zetten om informatie over biodiversiteit uit te wisselen.

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!